Monolithische afwerking van de vloer

Betonwerk door het hele land!

Betonvloeren kunnen op diverse manieren door ons worden afgewerkt. Een veel toegepaste afwerking is het monoliet afwerken (het zogenaamde vlinderen) van het  beton oppervlak, na het storten en afreien van het beton word in meerdere fase het beton bewerkt met zogenaamde vlindermachines, waarbij het oppervlak  dicht en spiegelglad wordt gepolijst.
Monolietvloeren zijn vloeren die jarenlang voldoen aan de hoogste eisen en zijn bijzonder geschikt voor bedrijfsruimten, magazijnen, parkeergarages etc..

Voordelen monoliet afgewerkte bedrijfsvloeren

Snelle bouwwijze door integratie van toplaag met constructievloer
Gecontroleerde vlakheid van de vloer
Kwaliteit toplaag aan te passen aan eisen gebruiker (ruwheid, stroefheid etc.)
Machinale afwerktechnieken (met vlindermachine voor schuren en polijsten)
Hoge duurzaamheid

Wil men een harde toplaag dan strooien wij diverse soorten hardstof afhankelijk van het gebruik van uw vloer. Ter voorkoming van te snel uitdrogen behandelen we de vloer na met afdekfolie of curing compound.

Slijtvastheid

Ten behoeve van de slijtvastheid van betonvloeren voor bedrijfsruimten en magazijnen kan bij normaal gebruik als instrooimateriaal kwarts worden gebruikt, hierbij geeft een mengsel van 2 kg kwarts en 1 kg cement per m² vloer voldoende resultaat.

De slijtvastheid van de betonvloer wordt niet alleen bepaald door de hardheid van de instrooilaag, maar wordt mede beïnvloed door de stabiliteit van het onderliggende beton, het aantal polijstgangen en de nabehandelingsomstandigheden.

Offerte op maat

Geïnteresseerd in ons materiaal en/of diensten?
Bereken gemakkelijk de prijs online!

Button_berekenen

Geïnteresseerd in onze diensten of materiaal?

Neem vrijblijvend contact met Van Der Stap Beton op.

Button_contact